Thomas og Tim til US Open

//Thomas og Tim til US Open

En lille opsamling af US Open som Thomas Larsen og Tim Stampe inviterede os med ind i, gennem Take-Over på Instagram.
Læs mere om deres tur nedenfor.

 

Hvad er US Open for en konkurrence?
US Open er en af 5 Majors i bowling. Svarende til Grand Slam i tennis eller Majors i golf.
US Open har historisk set altid været den mest udfordrende af de 5 majors på grund af meget udfordrende baneforhold.
Det er en af de største, mest prestigefyldte og sværeste turneringer man kan vinde og førstepræmien er 100.000 dollar.
Man spiller 24 series indledende over 3 dage. Derefter går top 36 videre og spiller 8 serier mere. Efter 32 serier går top 24 videre til match play, hvilket er yderligere 24 serier. Herefter afsluttes med en trinfinale på live-tv for top 5.
Så 56 serier på 5 dage for at nå tv-finalen.

Hvordan kommer man med til den konkurrence – pro og amatør?
US Open skal man kvalificere sig til. Enten gennem præstationer i året før eller via en kvalturnering op til stævnet.
Jeg (Thomas) var kvalificeret fra PBA’s pointliste fra 2021, mens Tim skulle spille sig videre gennem kvalturneringen.
Det endelige felt er 108 spillere.

Hvad havde i af ambitioner for mesterskabet?
Thomas: Mit første mål var at gå videre fra indledende (top 36).
US Open lå tidligt på sæsonen i år og med nedlukning af stævnerne i Europa har det været svært at holde sig turneringsskarp og derfor holdte jeg målsætningerne lidt mere begrænsede i denne omgang.

Tim: Personligt synes jeg det var svært med ambitioner og forventninger, da det hele er uvant, nyt og anderledes. Derfor havde jeg ambitioner om at klare kvalifikationsturneringen. Jeg havde en forhåbning om, at komme ind i en god rytme og vise mig fra min bedste side så vidt muligt.

Hvilke udfordringer mødte I? Hvordan arbejdede i med det?
Thomas: Indledende blev spillet på 3 meget forskellige og meget svære olieprofiler. Jeg spillede meget jævnt, men desværre aldrig godt nok til at lave hoppet ind i top 36.
Generelt kæmpede jeg mest med at jeg lavede for mange dårlige slag og de dårlige slag var for dårlige. Det hænger igen sammen med manglende turneringsskarphed.
Teknikken blev med små justeringer langsomt bedre, men alle 3 dage blev kun på det jævne.

Tim: Sådan overordnet har jeg kæmpet rigtig meget med mentaliteten og hovedet. Og som Thomas nævner, blev det spillet på nogle meget svære profiler, hvorpå jeg aldrig rigtig følte mig komfortabel, i kontrol eller selvsikker. Kombinationen af det gav mig rigtig svært ved at sætte flere gode slag sammen, og derfor var jeg aldrig tæt på at nå top 36. Umiddelbart føler jeg at det er svært at arbejde med hovedet undervejs, men hele tiden forsøgte jeg mig med en positiv indre dialog.

Hvordan kunne i bruge hinanden undervejs?
Tim og jeg boede sammen og vi spillede faktisk også ved siden af hinanden. Vi snakkede lidt strategier og gav hinanden lidt gode råd, men ellers var det mest at slappe af og koble af udenfor banerne. Når vi begge kæmper med at finde den rigtige løsning er det ofte svært at hjælpe hinanden meget, men så er det på samme tid rart at have en man kan koble af med i fritiden.
Det meste strategi blev snakket med “ball reps” fra Storm. Det er repræsentanter fra kuglefirmaerne som hjælper spillerne med kugler og at finde løsninger på banerne.

Hvad tager i med videre fra den konkurrence?
Thomas: Det er heldigvis sådan herovre at vi er direkte videre til den næste turnering, så ikke nogen grund til at hænge for meget ved en dårlig uge.
Siden US Open har jeg arbejdet med at finde løsninger på den ustabile teknik og det virker til efterhånden at være lykkes.
Det er rigtig svært at vide hjemmefra om de ting man arbejder på, vil virke herovre og uden stævner er det også svært at vurdere hvor man står. Så der har været nogle ting, der skulle rettes til.

Tim: En masse oplevelser tager jeg med, og en erfaring eller 3 rigere. Derudover er U.S. Open en af de største turneringer herovre og den største jeg indtil videre har spillet. Konkurrencen der gav mig en masse at lærer af, og derved har mentaliteten været noget af det jeg har forsøgt at ændre siden, da den ikke var som den skulle være. De forskellige turneringsformer og det utroligt stærke felt herovre, giver ikke plads til at  mentaliteten skal svigte, så den skal helt sikkert forbedres.

Gode råd til andre bowlingatleter der drømmer om at konkurrere til sådanne store mesterskaber?
Thomas: Der skal trænes meget og der skal trænes på de rigtige ting. De forhold og det niveau der mødes herude kan ikke opleves andre steder. Så sammenlign ikke med de spillere, der er rundt om jer lokalt, men kig på de bedste i verden og udvikle spillet derudfra.
Og find en god træner, der har forstand på elitebowling på topniveau ?

Tim: Træning, træning, træning & spil, spil og spil. Der er ikke noget der har kunne forberede mig til hvad der egentlig ventede på den anden side af Atlanterhavet. Træn hårdt, spil med “Europa-eliten”, for den absolutte elite i Europa, spiller PBA, og klare sig godt.

Udfordringer og skuffelser er med til at danne os som personer og sportsmennesker, og udfordringer og skuffelser er ikke nødvendigvis en dårlig ting, så længe det bliver brugt konstruktivt.

Oprettet af | 2022-03-02T09:19:06+01:00 1. marts 2022|Nyhedsbrev: Bowleren|